Gasim o solutie!

Adrian Fiuciuc - Avocat Iasi

Servicii complete

Contracte

De cele mai multe ori, contractele pe care le incheiati nu reflecta acordul verbal la care ati ajuns in urma negocierilor. Efectele sunt de doua feluri: ori nu va primiti banii pentru prestatia realizata, ori din contra, serviciile sau marfurile contractate nu corespund. Prin redactarea profesionista a contractelor pe care le semnati va asigurati ca aveti baza probatorie pentru orice situatii litigioase ce ar putea aparea ulterior. Un contract bine conceput poate insemna: siguranta incasarii pretului (la scadenta) si a dobanzilor (in caz de intarziere), executarea fara intarziere a prestatiilor de catre partenerul dumneavoastra (prin inserarea unor clauze suspensive sau a unor pacte comisorii), obtinerea unor daune-interese consistente (de ex. prin inserarea unor clauze penale). De asemenea, prin consultanta acordata veti putea anticipa riscurile si contracara prin inserarea clauzelor cele mai potrivite. In plus, sprijinul in negocieri prin asistare sau reprezentare poate transforma o afacere ok intr-una excelenta.

Insolventa / faliment

Ati ajuns intr-un moment in care cu siguranta firma dumneavoastra nu va mai putea sa-si achite debitele? Cererea de deschidere a procedurii insolventei se poate formula atat de catre creditori cat si chiar de dumneavoastra (debitor). Modul in care se va desfasura procedura insolventei poate avea ca efect o “iesire curata” din afaceri a asociatilor / administratorilor sau, din contra, prin faliment cu obligarea acestora de a achita datoriile societatii cu banii personali (prin admiterea unor cereri de atragere a raspunderii personale a administratorilor / asociatilor in temeiul art.138 din Legea 85/2006). Colaborand direct cu practicieni in insolventa va putem consilia si pregati in vederea dizolvarii si radierii societatii dumneavoastra in asa fel incat sa nu riscati pierderea averii personale chiar daca societatea pe care o administrati are acumulate datorii enorme. In domeniul Legii 85/2006 privind procedura insolventei va oferim consultanta si reprezentare si pentru cereri inscriere la masa credala, contestatii impotriva cererii de deschidere a procedurii insolventei, elaborare planuri de reorganizare;

Recuperare creante

Refuzul sau imposibilitatea de plata a partenerilor dumneavoastra va poate periclita activitatea suficient de mult incat sa ajungeti chiar in insolventa. Prin colaborarea directa cu executori judecatoresti va putem recupera creantele intr-un timp record prin: proceduri amiabile / concilieri directe in paralel cu actiuni in justitie: cereri emitere ordonante de plata (Ord. 119/2007), cereri deschidere a procedurii insolventei, actiuni in anulare, actiuni in pretentii, cereri inscriere la masa credala. In acelasi timp, pentru a ne asigura de solvabilitatea debitorului dumneavoastra promovam si cereri de instituire masuri asiguratorii cum ar fi sechestrul asigurator, poprirea asiguratorie sau sechestrul judiciar.

Amenzi / abuzuri

Sunteti luat in vizor de institutiile cu drept de control? Din pacate, afacerile cele mai mici sunt cel mai des vizate de catre inspectorii fiscali (sau ITM, DSP, DSV, etc), avand ca rezultat direct aplicarea unui numar foarte mare de amenzi contraventionale. De cele mai multe ori acestea sunt aplicate in mod nelegal sau chiar abuziv, indeosebi cand administratorul refuza oferirea unor „cadouri”. Va putem proteja impotriva unor astfel de practici prin promovarea plangerilor contraventionale sau chiar a unor plangeri penale pentru abuz in serviciu impotriva celor raspunzatori. Rezultatul unor astfel de demersuri poate consta in anularea / inlocuirea / micsorarea unui astfel de proces verbal de contraventie si, de asemenea, in condamnari penale.

Aflati informatii si despre:

Trimiteti un mesaj rapid!

Descrieti ce problema aveti si includeti numarul dumneavoastra de telefon daca doriti sa fiti contactat(a) prin aceasta metoda. Veti primi un raspuns in maxim 24 de ore!