Gasim o solutie!

Adrian Fiuciuc - Avocat Iasi

Intotdeauna exista o cale!

Debitor

(persoana impotriva careia se desfasoara executarea silita): ati primit o somatie prin care sunteti informat ca aveti de plata o suma mult mai mare decat cea pe care stiati ca o datorati? V-a fost comunicata inceperea executarii silite asupra locuintei dumneavoastra? V-ati trezit cu conturile poprite desi nu aveti datorii? Firma de recuperare sau bancile va fac viata imposibila datorita unor credite restante?

De cele mai multe ori, pentru a putea demara procedurile, creditorul este obligat la avansarea unor cheltuieli necesare inceperii executarii silite, cheltuieli pe care tot dumneavoastra urmeaza sa le suportati. Tocmai cunoscand acest aspect, in repetate randuri insa, cheltuielile sunt intentionat exagerate uneori depasind insasi valoarea debitului principal.

De foarte multe ori e posibil sa va doriti doar amanarea executarii silite inceputa impotriva dumneavoastra, fie datorita unei situatii financiare precare, fie eventual pana la punerea la adapost a bunurilor aflate in proprietatea dumneavoastra.

Va stau la dispozitie pentru a va consilia si a va gasi cele mai bune solutii la situatia dificila in care va aflati fie prin intreprinderea de negocieri soldate cu angajamente de plata (achitarea debitului esalonat) fie prin promovarea unor actiuni in justitie menite sa va apere drepturile atunci cand acestea au fost incalcate, sau pur si simplu cand interesul dumneavoastra o cere: contestatii la executare, contestatii la titlu, ambele dublate de cereri de suspendare (provizorie) a executarii silite, cereri constatare perimare executare silita. Rezultatul unor astfel de actiuni este fie de diminuare a sumei pentru care sunteti executat, fie de amanare a executarii silite incepute, fie chiar de paralizare completa a executarii silite!

Creditor

(persoana careia i s-a dat dreptate printr-o hotarare judecatoreasca pe care insa n-o executa nimeni de buna voie): aveti o hotarare judecatoreasca si nu stiti cui sa adresati o cerere de executare silita propriu-zisa? Ati inceput deja executarea silita insa din motive pe care nu le intelegeti executorul judecatoresc nu obtine nici un rezultat? Executarea silita imobiliara se desfasoara prin urmarirea bunurilor imobile ale debitorului insa acestea nu pot fi valorificate la licitatie? Onorariile solicitate de executorul judecatoresc sunt mult prea mari fata de situatia financiara in care va aflati?

Pentru oricare dintre situatiile de mai sus va pot ajuta pentru a va realiza efectiv dreptul recunoscut printr-o hotarare judecatoreasca fie prin determinarea amiabila a debitorului in executarea de buna-voie a hotararii, fie prin intermediul unui executor judecatoresc. Executorul judecatoresc insa va reactiona strict la cererile pe i le adresati, din acest punct de vedere executarea silita putandu-se finaliza intr-un timp scurt sau, dimpotriva, niciodata. Rolul avocatului este cel de a dirija executarea silita, de a verifica legalitatea actelor de executare si de a formula cereri in justitie (de la investiri cu formula executorie pana la actiuni de validare tert poprit, cereri de notare a imobilelor urmarite la ONCPI, actiuni pauliene, actiuni oblice).

Important de stiut este ca in urma executarii silite trebuie sa va recuperati ABSOLUT toate cheltuielile pe care le-ati facut: onorariu executor judecatoresc, taxe de timbru, onorariu avocat, onorariu expert, cheltuieli de transport, etc. De asemenea, trebuie sa aveti in vedere ca executarea silita se poate desfasura intr-un termen limitat, in caz contrar existand riscul intervenirii prescriptiei executarii silite.

Trimiteti un mesaj rapid!

Descrieti ce problema aveti si includeti numarul dumneavoastra de telefon daca doriti sa fiti contactat(a) prin aceasta metoda. Veti primi un raspuns in maxim 24 de ore!