Gasim o solutie!

Adrian Fiuciuc - Avocat Iasi

Servicii complete

Specializari

In cadrul urmaririi penale, va pot asigura asistenta juridica si reprezentarea atat in calitatea dumneavoastra de faptuitor / invinuit / inculpat cat si de parte vatamata sau parte civila.

Aria mea de expertiza acopera toate infractiunile prevazute de Codul penal cat si cele prevazute in legi speciale: Legea 143/2000 privind combaterea traficului si consumului ilicit de droguri, Legea 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, Legea 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei - care cuprinde si reglementari privind prevenirea si combaterea criminalitatii informatice.

In faza de judecata

In calitate de inculpat, trebuie sa stiti ca o strategie de aparare bine conturata si pusa in aplicare va poate influenta radical hotararea data de instanta, mergand pana la solutii de achitare sau de incetare a procesului penal. Prin fructificarea oricaror erori intervenite in rechizitorii sau in actele de urmarire penala se poate obtine chiar dispozitia instantei de refacere a urmaririi penale, si ulterior prin tergiversari ale procesului penal se poate ajunge la implinirea termenelor de prescriptie a raspunderii penale. Chiar daca o solutie de achitare nu poate fi obtinuta, prin modalitatea de propunere si administrare a probelor in fata instantei, solutia finala poate fi una de aplicare a unei condamnari reduse sub minimul special al pedepsei prevazute pentru infractiunea respectiva, sau chiar de aplicare a unei amenzi penale.

Sfaturi utile

Indiferent daca sunteti, ati fost, credeti ca ati fost, ati fi putut fi implicat intr-o activitate infractionala sau doar in legatura cu o activitate prevazuta de legea penala, sfatul meu este de a nu da nici un fel de declaratie organelor de urmarire penala fara ca in prealabil sa consultati un avocat bun. Chiar daca sunteti chemat in calitate de martor pentru a da declaratii in fata organelor de urmarire penala si considerati ca declaratia dumneavoastra v-ar putea incrimina, este necesar sa consultati un avocat inainte. In tot cursul urmaririi penale rolul avocatului este de a veghea si a va asigura respectarea tuturor drepturilor procesuale prin asistenta la toate actele de procedura intocmite de catre organele de urmarire penala (audierea partilor sau martorilor, perchezitii, reconstituiri, cerecetari la fata locului) inclusiv prin formularea de plangeri impotriva actelor si masurilor luate de organele de urmarire penala (procuror / politist): cereri de revocare sau de inlocuire a masurilor de arest preventiv, sau interzicere de a parasi tara sau localitatea, plangeri indreptate impotriva rezolutiilor sau ordonantelor procurorului (de ex. impotriva rezolutiei de netrimitere in judecata).

In timpul executarii pedepsei

Va pot asista in promovarea de cereri avand ca obiect contestatii la executare, liberare conditionata, intrerupere a executarii pedepsei (de ex. din motive medicale), iar ulterior executarii cereri de reabilitare judecatoreasca.

Aflati informatii si despre:

Trimiteti un mesaj rapid!

Descrieti ce problema aveti si includeti numarul dumneavoastra de telefon daca doriti sa fiti contactat(a) prin aceasta metoda. Veti primi un raspuns in maxim 24 de ore!